Misli ob delovanju TVŽU za invalide

Ob sredah je sijal Sonček

 

         Med 21. oktobrom in 9. decembrom letos, je v prostorih Sončka na Trubarjevi ulici 15 potekal začetni tečaj računalništva. Termin, sreda med 16. in 18. uro, je na prvi pogled obljubljal naporne popoldneve, ovite v temo, namesto tega pa je takrat, kot za stavo, zmeraj sijal Sonček.

            S tečajniki, Natalijo, Tanjo, Mojco, Heleno, Davorinom in Luko, smo takoj postali prijatelji. Na tečaj so prišli z različnim predznanjem in različnimi predstavami o računalnikih, vendar vsi željni novih znanj. Ta jim je na poljuden in zanimiv način podajal predavatelj Dejan, ki očitno ne pozna samo računalnikov, ampak tudi ljudi in njihove potrebe, saj je pripravil pester, nikdar dolgočasen program.

            Kot asistent v tečaju sem imel prijetno vlogo posrednika med predavateljem in skupino. Tečajnikom sem pomagal pri izvajanju ukazov in nalog, ki jim jih je Dejan predhodno razložil in prikazal, saj so se nekateri med njimi prvič srečali z računalnikom.  Ob tem sem se počutil kot član uigrane akrobatske skupine, ki se pri  svojih akrobacijah   zabava, kadar gre kaj narobe, pa jo reši varnostna mreža.  Tudi naš tečaj je bil po svoje vratolomen; naš trapez je bilo namizje, salta – dvojni klik, varnostna mreža – humor.

Ivan Močnik, AZM-LU   

Izdelava strani | Piškotki