Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PR

Brezplačna računalniška delavnica "Miška v hiši ne škodi"

Naslednjo računalniško delavnico »Miška v hiši ne škodi« bomo izvedli spomladi takoj, ko bo zbrano zadostno število prijavljenih. Za več informacij nas pokličite na našo brezplačno modro številko 080 17 78.

Več preberite TUKAJ.

sprememba lokacije - Lovrenc na Pohorju

 

Obveščamo vas, da smo iz prostorov občine Lovrenc na Pohorju preselili v prostore Prireditvenega centra občine Lovrenc na Pohorju, kjer delujemo po ustaljenem urniku, torej vsak 1., 2. in 3. petek v mesecu med 8. in 12. uro. Za predhodno najavo in rezervacijo smo vam še naprej na voljo na naši brezplačni modri številki 080 17 78. Z veseljem vas pričakujemo.

E-novice

 

O aktualnem dogajanju v točkah vseživljenjskega učenja in brezplačnih delavnicah si  preberite v priloženih e-novice

Izkoristite jesenski čas za pridobivanje novih znanj

UČIMO SE VSE ŽIVLJENJE – DAJMO SI PRILOŽNOST

Za učenje nismo nikoli ne premladi in ne prestari. Prav v tem duhu že več let izvajamo aktivnosti v sklopu projekta Centra vseživljenjskega učenja Zgornje Podravske regije, katerega nosilec je Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza, partnerji projekta pa smo Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, Štajerska gospodarska zbornica, Inštitut za raziskovanje podjetništva in Ljudska univerza Slovenska Bistrica.

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova v sodelovanju s projektnimi partnerji v projektu Center vseživljenjskega učenja Zgornje Podravske regije, izvaja aktivnosti Točk vseživljenjskega učenja (Točke VŽU).

Točke vseživljenjskega učenja – pot do boljše informiranosti in znanja

V sklopu projekta delujejo tudi Točke VŽU, ki jo Fundacija PRIZMA izvaja na svojem sedežu v Mariboru na Pobreški cesti 20. Točka VŽU je namenjena vsem, ki jim znanje, pridobljeno z rednim šolanjem, ne zadostuje več in iščejo nove, bolj fleksibilne oblike učenja.

S pomočjo mentorja/mentorice vam v Točki VŽU nudimo različne programe samostojnega učenja in drugih oblik učenja, podprtih z informacijsko – komunikacijsko tehnologijo. V Točki VŽU se lahko učite ob podpori mentorja/mentorice, ki vam bo pomagal/a pri izbiri ustreznega programa za samostojno učenje in zagotavljal/a individualno mentorstvo pri učenju.

Ponujamo vam možnost samostojnega učenja tujih jezikov s pomočjo sodobnih interaktivnih elektronskih gradiv - izbirate lahko med različnimi jezikovnimi programi (angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina, španščina) in programi računalniškega opismenjevanja. Prav tako vam v okviru točke nudimo informacije o možnostih izobraževanja, načrtovanja kariere, iskanja zaposlitve in podjetništva.

Spomladi bomo organizirali BREZPLAČNE DELAVNICE:

  • Računalniška delavnica »Miška v hiši ne škodi«

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena osebam, ki si želijo spoznati delo z računalnikom in pridobiti osnovna računalniška znanja.

Vsebina delavnice:

Na usposabljanju boste pridobili osnovna znanja operacijskega sistema Windows in programa Word in Excel. Spoznali boste razsežnosti svetovnega spleta (interneta) in se naučili uporabljati elektronsko pošto, seznanili vas bomo s socialnimi omrežji, kot je npr. Facebook. Vsak udeleženec bo imel na razpolago svoj računalnik, gradivo in pomoč izkušenega predavatelja.

Trajanje, termin in lokacija:

Usposabljanje bo potekalo 4 dni v tednu po 4 ure. Delavnico bomo izvedli takoj, ko se bo prijavilo zadostno število udeležencev.

  • Informativno-motivacijska delavnica »Zaposlovanje in delo malo drugače«

Komu je delavnica namenjena?

Razmišljate o tem, kako boljše iztržiti vaša znanja, naravne danosti, pridelke, prostore ali opremo vaše kmetije? Vas zanima, kako ustvariti dodatni dohodek in omogočiti zaposlitev družinskih članov? Želite delati na domu in vas zanima, kaj lahko delate?

Morda je razvoj dopolnilne dejavnosti na kmetiji in priglasitev osebnega dopolnilnega dela pravi odgovor.

Vsebina delavnice:

Vse, česar ste se v življenju naučili, vse kar znate, lahko uporabite in pričnete opravljati delo, ki vas bo veselilo in bo hkrati vaš vir zaslužka. To je delo, ki ga lahko opravljate v obliki dinamičnih oblik dela in zaposlovanja (npr. osebno dopolnilno delo, dopolnilna dejavnost na kmetiji in podobno).

Na informativno motivacijski delavnici se boste seznanili z/s:

- vrstami dejavnosti oziroma delih, ki vam odpirajo nove možnosti v zaposlovanju in se

  zakonsko priglasijo ter legalno opravljajo na trgu v okviru osebnega dopolnilnega dela

  in dopolnilne dejavnosti na kmetiji,

- pogoji za registracijo posameznih oblik,

- informacijami, kam po pomoč in nasvet.

Termin in lokacija:

Delavnica traja 4 ure in jo bomo izvedli takoj, ko se bo prijavilo zadostno število udeležencev.

  • Informativno-motivacijska delavnica »Učenje je izziv«

Komu je program namenjen?

Program je namenjen osebam, ki želijo na novo odkriti veselje do učenja in spodbuditi odrasle k nadaljnjemu učenju.

Vsebina delavnice:

Na delavnici se boste seznanili s strategijami in tehnikami za boljše učenje: kako brati učinkoviteje, kako si stvari hitreje zapomniti, kako obvladati in načrtovati čas ipd.

Trajanje, termin in lokacija:

Delavnica traja 4 ure in jo bomo izvedli takoj, ko bo prijavljenih dovolj udeležencev. Zato prosimo, da čim prej oddate informativno prijavnico. O terminu in lokaciji izvedbe programa vas bomo obvestili naknadno.

Vabimo vas, da oddate prijavo in si zagotovite udeležbo na delavnicah. Število oseb na delavnicah je omejeno. Za dodatne informacije in prijave na delavnice nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 17 78 vsak delovni dan med 8. in 16. uro.

 

Vse storitve so brezplačne, saj operacijo financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 3. razvojne prioritete Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve 3.1. Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanj in usposabljanj.

 

 

In ne pozabite – za učenje ni nikoli prepozno.

Vljudno vabljeni, veselimo se druženja z vami ob sprejemanju novih znanj.

 

 

 

 

Delovni čas Točk VŽU

 

Točka vseživljenjskega učenja Maribor deluje vsak delovni dan med 8. in 16. uro.

Dan odprtih vrat točk vseživljenjskega učenja

     Dan odprtih vrat točk vseživljenjskega učenja

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja vas vabimo na dneve odprtih vrat točk vseživljenjskega učenja, ki se bodo odvijali v času med 14. 5. 2012 in 18. 5. 2012.

Na dnevih odprtih vrat bo potekala predstavitev vseh dejavnosti, ki se izvajajo v točki, prav tako pa bomo zbirali prijave za brezplačne računalniške delavnice ter izvajali informiranje in svetovanje na področju izobraževanja in zaposlovanja.

Za več informacij pokličite na brezplačno številko 080 17 78. Koledar prireditev Regionalnega sklada dela Podravje je dostopen na povezavi http://tvu.acs.si/koledar

Veselimo se srečanja z vami!

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova   

TVU2012_logo

 

Računalniška delavnica - NOVO!!!

Dne 17. 5. 2010 organiziramo računalniško delavnico "Miška v hiši ne škodi", ki je namenjena osebam, ki si želijo spoznati delo z računalnikom in pridobiti osnovna računalniška znanja. Delavnica traja 4 dni in bo potekala v prostorih Regionalnega sklada dela Podravje na Pobreški cesti 20 v Mariboru. Za prijavo na delavnico in dodatne informacije nas pokličite na brezplačno številko 080 17 78. Udeležba na delavnici je brazplačna.

Veselimo se vašega obiska.

Regionalni sklad dela Podravje

Napovednik brezplačnih delavnic

Regionalni sklad dela Podravje v prihajajočih mesecih organizira brezplačne delavnice:

ZAPOSLOVANJE IN DELO MALO DRUGAČE

Komu je program namenjen?

Razmišljate o tem, kako boljše iztržiti vaša znanja, naravne danosti, pridelke, prostore ali opremo vaše kmetije? Vas zanima, kako ustvariti dodatni dohodek in omogočiti zaposlitev družinskih članov? Želite delati na domu in vas zanima, kaj lahko delate?Morda je razvoj dopolnilne dejavnosti na kmetiji in priglasitev osebnega dopolnilnega dela pravi odgovor.

Koristi za udeležence:

Vse, česar ste se v življenju naučili, vse kar znate, lahko uporabite in pričnete opravljati delo, ki vas bo veselilo in bo hkrati vaš vir zaslužka. To je delo, ki ga lahko opravljate v obliki dinamičnih oblik dela in zaposlovanja (npr. osebno dopolnilno delo, dopolnilna dejavnost na kmetiji in podobno).

Na informativno motivacijski delavnici se boste seznanili z/s:

- vrstami dejavnosti oziroma delih, ki vam odpirajo nove možnosti v zaposlovanju in se zakonsko priglasijo ter legalno opravljajo na trgu v okviru osebnega dopolnilnega dela in dopolnilne dejavnosti na kmetiji,

- pogoji za registracijo posameznih oblik,

- informacijami kam po pomoč in nasvet.

Termin in lokacija:

Delavnica bo potekala predvidoma:

MAREC:

-      Točka VŽU Maribor: 1. 3. 2010

-      Točka VŽU Maribor: 12. 3. 2010

-      Točka VŽU Maribor: 23. 3. 2010

APRIL:

-      Točka VŽU Maribor: 16. 4. 2010

-      Točka VŽU Lenart: 15. 4. 2010 

Glede na število zbranih prijav bomo delavnico izvedli tudi v vašem lokalnem okolju. Zato prosimo, da čim prej oddate informativno prijavnico. O terminu in lokaciji izvedbe programa vas bomo obvestili naknadno.

  

MIŠKA V HIŠI NE ŠKODI

Komu je program namenjen?

Program je namenjen osebam, ki si želijo spoznati delo z računalnikom in pridobiti osnovna računalniška znanja.

Koristi za udeležence:

Na usposabljanju boste pridobili osnovna znanja operacijskega sistema Windows in programa Word in Excel. Spoznali boste razsežnosti svetovnega spleta (interneta) in se naučili uporabljati elektronsko pošto. Vsak udeleženec bo imel na razpolago svoj računalnik, gradivo in pomoč izkušenega predavatelja.

Trajanje, termin in lokacija:

Usposabljanje bo potekalo 4 dni v tednu po 5 ur.

Predviden termin izvedbe delavnice je:

- Točka VŽU Maribor: marec/april

- Točka VŽU Selnica ob Dravi: 22. 3. 2010 - 25. 3. 2010 

 

UČENJE JE IZZIV

Komu je program namenjen?

Program je namenjen osebam, ki želijo na novo odkriti veselje do učenja in spodbuditi odrasle k nadaljnjemu učenju.

Koristi za udeležence:

Na delavnici se boste seznanili s strategijami in tehnikami za boljše učenje: kako brati učinkoviteje, kako si stvari hitreje zapomniti, kako obvladati in načrtovati čas ipd.

Trajanje, termin in lokacija:

Motivacijska delavnica traja 4 ure in se bo izvedla takoj, ko bo prijavljenih dovolj udeležencev. Zato prosimo, da čim prej oddate informativno prijavnico, o terminu in lokaciji izvedbe programa vas bomo obvestili naknadno.

Predviden termin izvedbe delavnice je:

- Točka VŽU Maribor: 19. 4. 2010

Glede na število zbranih prijav bomo usposabljanje izvedli tudi v vašem lokalnem okolju. Zato prosimo, da čim prej oddate informativno prijavnico, o lokaciji izvedbe programa vas bomo obvestili naknadno.

Vabimo vas, da oddate prijavo in si zagotovite udeležbo na delavnicah. Število oseb na delavnicah je omejeno. Za dodatne informacije in prijave na delavnice nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 17 78 vsak delovni dan med 8. in 16. uro.

 

IMG_0798

  

Informiranje, svetovanje in pomoč osebam v postopku izgubljanja zaposlitve

Regionalni sklad dela Podravje od septembra 2009 ponovno zagotavlja pomoč delavcem v postopku izgubljanja zaposlitve.


Regionalni sklad dela Podravje v septembru 2009 pričenja z izvajanjem programa pomoči delavcem v postopku izgubljanja zaposlitve, torej tistim, ki so, ali bodo na območju, ki ga pokriva Zavod RS za zaposlovanje, OS Maribor, ostali brez dela zaradi stečaja, likvidacije ali pa jim delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga (presežni delavci).


Več preberi tukaj.

 

e-novice Regionalnega sklada dela Podravje

e-novice so elektronski informator v okviru projekta Center vseživljenjskega učenja Zgornje Podravske regije, s katerim želimo obveščati prebivalstvo o projektnih aktivnostih in drugih informacijah s področja vseživljenjskega učenja...


e-Novice v PDF obliki si preberi tukaj.

Izdelava strani | Piškotki