Andragoški zavod Maribor

Deveti Dnevi slovenskih svetovalnih središč

Deveti Dnevi slovenskih svetovalnih središč
(od 18.09. do 20.09.2013)

PROGRAM:

sreda,18.09.2013: izvajanje informativno-svetovalne dejavnosti na naslovu strateškega partnerja Centra za socialno delo Maribor, Zagrebška cesta 72, Maribor; izvajalki: Alenka Sagadin Mlinarič in Anita Šoštarič; namen: promocija svetovanja in izobraževanja odraslih med uporabniki storitev CSD, med strokovnimi delavci CSD, poglabljanje partnerstva; strankam bomo na voljo v času (sredinih) uradnih ur CSD – tj. od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00;
četrtek,19.09.2013: predavanje »Zmeda nazivov, stopenj in vrst izobrazbe«, izvajalka: Alenka Sagadin Mlinarič (ob 13.00 v prostorih ACADEMIE, Glavni trg 17/b, Maribor in v sodelovanju z Društvom kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice); vabljeni predstavniki služb za razvoj zaposlenih, strokovna in druga zainteresirana javnost;
petek,20.09.2013: skupinsko spletno testiranje »Vprašalnika za ugotavljanje in vrednotenje kompetence učenja učenja« (od 10.00 do 11.00 v računalniški učilnici Andragoškega zavoda Maribor-Ljudske univerze (učilnica 405); izvajalka: Anita Šoštarič; po skupinskem testiranju nudimo do 13.00 možnost individualne interpretacije rezultatov; vabljeni vsi, ki bi radi izvedeli kaj več o lastni kompetenci učenja učenja).

NAMEN:
informiranje, promoviranje in motiviranje odraslih za vključitev bodisi v formalne bodisi v neformalne programe izobraževanja

Vse prireditve so za udeležence brezplačne, saj je dejavnost financirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada – EU udeležba (85%) in ESS – slovenska udeležba – Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (15%). Dnevi svetovalnih središč potekajo v sklopu projekta Dejavnosti Centra vseživljenjskega učenja Zgornje Podravske regije, katerega nosilec je Andragoški zavod Maribor–Ljudska univerza.

tim projekta Svetovalno središče Maribor kot sklopa dejavnosti Centra vseživljenjskega učenja

Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza

Delavnica za učitelje (odraslih)

 

Vabilo na delavnico za učitelje (odraslih)

Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza v sklopu projekta Svetovalno središče Maribor (Center vseživljenjskega učenja Zgornje podravske regije) vabi na delavnico za učitelje odraslih. Na tokratni delavnici bomo pozornost namenili naslednjim temam:

- individualizirani načini izobraževanja odraslih (mentorstvo, svetovanje, konzultacije),

- vloga učitelja (odraslih) kot usmerjevalca, mentorja in svetovalca,

- miti in zmote o zmožnostih odraslih za učenje itd.

Več preberite TUKAJ.

 

 

 

Strokovni posvet "Svetovalno delo z ranljivimi ciljnimi skupinami in možnosti izobraževanja in učenja ranljivih odraslih"

Vljudno vabljeni na strokovni posvet "Svetovalno delo z ranljivimi ciljnimi skupinami in možnosti izobraževanja in učenja ranljivih odraslih", ki se bo odvijal v četrtek, 20. septembra 2012 ob 9. uri na našem zavodu.

Bližajo se osmi Dnevi slovenskih svetovalnih središč, ki potekajo v vseh štirinajstih omrežjih svetovalnih središč za izobraževanje in učenje odraslih. Svetovalna središča za izobraževanje odraslih v vseh slovenskih regijah nudijo odraslim brezplačno informiranje in svetovanje, povezano s katerimkoli vprašanjem o izobraževanju in učenju odraslih. Svetovalno središče Maribor deluje v sklopu Andragoškega zavoda Maribor - Ljudske univerze in je od leta 2008 naprej sklop dejavnosti Centra vseživljenjskega učenja Zgornje podravske regije. Storitve informiranja in svetovanja so za odrasle brezplačne, saj dejavnost financirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

 

Na področju programov izobraževanja in učenja odraslih se v zadnjih letih povečuje povpraševanje po različnih vsebinah in oblikah izobraževanja in učenja. Ponudba postaja vse celovitejša, hkrati pa postajajo vse bolj zapletene tudi situacije, v katerih se znajdejo posamezniki. Skupaj s partnerskimi organizacijami v ožjem in širšem lokalnem okolju, društvi, nevladnimi organizacijami, bomo razmišljali o možnostih in priložnostih informiranja, svetovanja in izobraževanja ranljivih in si predvsem izmenjali izkušnje in dobre prakse mreženja.

Program posveta:

9.00 - 9.15 Pozdrav in uvodni prispevek direktorice Andragoškega zavoda Maribor - Ljudske univerze, ge. Irene Urankar: »Ali je ponudba brezplačnih programov izobraževanja za ranljive presegla povpraševanje?«
9.15 - 10.00 doc. dr. Vesna Godina Vuk: »Kako motivirati ranljive ciljne skupine za izobraževanje?«
10.00 - 10.10 ga. Darja Merklin, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova: »Socialna animacija lokalnega prebivalstva za vključevanje v neformalno izobraževanje – primer dobre prakse«
10.10 - 10.30 Odmor za kavo
10.30 - 11.30 – Delo v dveh delovnih skupinah:

  • A - pogovor na temo: »Medijski prostor za promocijo svetovanja in izobraževanja odraslih s poudarkom na brezplačnih možnostih izobraževanja«
  • B - pogovor na temo: »Socialna animacija in mreženje organizacij pri motiviranju ranljivih ciljnih skupin za izobraževanje«

11.30 - 12.00 - Povzetek zaključkov delovnih skupin.

Kotizacije ni. Posvet je odprt za strokovno in drugo zainteresirano javnost. Vljudno Vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite s spletno prijavnico ali na telefonsko številko Andragoškega zavoda Maribor – Ljudske univerze: 02/234-11-11.

Prisrčno vabljeni.

V sklopu Dnevov slovenskih svetovalnih središč je mreža štirinajstih svetovalnih središč pod vodstvom Andragoškega centra Slovenije, strokovnega nosilca svetovalnih središč, izdala četrti info ISIO časopis 2012-2013.

Nova lokacija ISIO dislokacije v Slov. Bistrici

Svetovanje na dislokaciji

Vsak zadnji petek v mesecu smo vam na volju tudi na dislocirani enoti v Slovenski Bistrici. Najdete nas na novi lokaciji - v prostorih Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje - Urada za delo, Tomšičeva ulica 9 od 9. do 12. ure.

Letak

10. obletnica ISIO

 

Že deset let svetovanja za izobraževanje in učenje odraslih za vas

 

4. oktobra 2001 smo pod vodstvom Andragoškega centra Slovenije odprli Svetovalno središče Maribor s sedežem na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudski univerzi. Oktobra 2011 je torej minilo deseto leto neprekinjenega delovanja, zato Vas vabimo, da se nam v sredo, 30. novembra 2011, pridružite na strokovnem posvetu, ki bo potekal v prostorih Štajerske gospodarske zbornice Slovenije, Ulica talcev 24, Maribor. Na posvet vabimo tako strateške in strokovne partnerje Svetovalnega središča Maribor kakor tudi širšo strokovno javnost.

Več o dogodku preberite TUKAJ.

DNEVI SLOVENSKIH SVETOVALNIH SREDIŠČ

 

V času od 21. do 23. 09. 2011 se na nacionalni ravni pripravljajo sedmi DNEVI SLOVENSKIH SVETOVALNIH SREDIŠČ. Njihov glavni namen je promocija izobraţevanja za pridobitev formalne izobrazbe; to osrednjo temo pa razširjamo tudi na promocijo neformalnih izobraţevalnih programov.

Več preberite TUKAJ.

PROGRAM sedmih Dnevov slovenskih svetovalnih središč.

Delovni čas ISIO

Obveščamo Vas, da smo v Svetovalnem središču Maribor ponovno dosegljivi od 8.00 do 15.30 ter vsako sredo od 10.00 do 18. ure.

Direktna telefonska številka: 02/ 234 11 34

V času uradnih ur smo dosegljivi tudi na mobilni številki: 041/ 372 273

Svetovanje po elektronski pošti: vprašanja, povezana z izobraževanjem in učenjem lahko naslovite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Obvestilo o poletnem delovnem času ISIO

Obvestilo o poletnem

delovnem času

Svetovalnega središča Maribor:

od 20. 06. 2011 smo za stranke dosegljivi le v

dopoldanskem delovnem času, in sicer od 8.00 do 14.00.

Popoldanski termini za svetovanje bodo

na voljo od konca avgusta 2011.

Meseca julija in avgusta NE DELUJEJO naše dislokacije !

 

  Direktorica:

       Irena Urankar, univ.dipl.org.

Srečanje vodij srednješolskega izobraževanja odraslih – RAZPRAVA O NPK

 

VODJEM SREDNJEŠOLSKEGA IZOBRAŢEVANJA ODRASLIH V SREDNJIH ŠOLAH IN ZASEBNIH ORGANIZACIJAH ZA IZOBRAŢEVANJE ODRASLIH, ZDRUŢENIM V STROKOVNI AKTIV ISIO IN OSTALIM…

Srečanje vodij srednješolskega izobraževanja odraslih – RAZPRAVA O NPK

Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza daje pobudo za srečanje izvajalcev srednješolskega izobraţevanja odraslih in ostalih organizacij, ki so vključene v t.i. Strokovni aktiv Svetovalnega središča Maribor (kot sklopa dejavnosti Centra vseživljenjskega učenja)

Več preberite TUKAJ. 

 

Sofinanciranje šolnin

Sofinanciranje šolnin - izobraževanje odraslih 2007-2013


Sklad je 28. 1. 2011 na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu RS št. 6/2011 objavil Javno povabilo k prijavi za sofinanciranje šolnin za zmanjševanje izobrazbenega primanjkljaja v šolskih letih od 2007/2008 do 2012/2013. Okvirna višina razpoložljivih sredstev je vrednosti 6.923.610,00 EUR. Rok prijave je 15. 7. 2013.
Vse potrebne informacije pridobite na spodnjem linku.

http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/sofinanciranje-solnin-izobrazevanje-odraslih-2007-2013-107-jp/ 

Izdelava strani | Piškotki