RPO in RDO na AZM-LU

Vljudno vabljeni k vpisu v brezplačne tečaje

Računalniška pismenost za odrasle (RPO) ter Računalniška in digitalna pismenost za odrasle (RDO) 

Pričetek tečajev: 3. in 4. maj 2011 na sedežu zavoda

Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudski univerzi smo v začetku leta 2011 pričeli z izvajanjem brezplačnih računalniških tečajev Računalniška pismenost ter Računalniška in digitalna pismenost za odrasle. Programe izvajamo v sklopu javnega razpisa za sofinanciranje izobraževalnih programov Projektno učenje mladih (PUM) in programov za zviševanje splošne in računalniške ravni pismenosti v letih 2010 -2013.

 

Računalniška pismenost za odrasle je javnoveljavni program, ki se izvaja v obsegu 60 ur. Tečaj izvajamo 2 do 3 krat tedensko v dopoldanskem in/ali popoldanskem času. V obdobju od januarja do aprila 2011 smo realizirali izvedbo 6 od predvidenih 8 skupin v šolskem letu 2010/2011. Preostali dve skupini bosta z izvedbo pričeli v začetku maja.

Program je namenjen odraslim, ki računalnika še niso uporabljali in si želijo pridobiti temeljno znanje za delo z njim za potrebe poklicnega dela in vsakdanjega življenja. Ob zaključku programa je predvideno preverjanje znanja, ki poteka individualno, v obliki praktičnega preizkusa. Udeleženci, ki uspešno opravijo preverjanje znanja, pridobijo javno veljavno listino.

 

Računalniška in digitalna pismenost za odrasle je neformalni program, ki se izvaja v obsegu 50 ur. Tečaje izvajamo 2 do 3 krat tedensko v dopoldanskem in/ali popoldanskem času. V obdobju od januarja do aprila 2011 smo realizirali 6 od predvidenih 8 skupin v tekočem šolskem letu. Preostali dve skupini bosta z delom pričeli v začetku maja.

Program je namenjen odraslim, ki imajo opravljeno osnovno ali nižjo poklicno izobrazbo oziroma nizko raven pismenosti ter nimajo izkušenj z računalniško in digitalno tehnologijo in to znanje potrebujejo v vsakdanjem življenju in pri poklicnem delu.

Informacije:

Kontaktna oseba: Neža Bojnec Naterer, tel.: 234 11 12,

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,

Maistrova ulica 5, Maribor

 

Izdelava strani | Piškotki