Predstavitev programa RDO

PREDSTAVITEV NEFORMALNEGA PROGRAMA

RAČUNALNIŠKA IN DIGITALNA PISMENOST ZA ODRASLE 

Program Računalniška in digitalna pismenost za odrasle (krajše RDO) je namenjen odraslim, ki imajo opravljeno osnovno ali nižjo poklicno izobrazbo oziroma nizko raven pismenosti ter nimajo izkušenj z računalniško in digitalno tehnologijo in to znanje potrebujejo v vsakdanjem življenju in pri poklicnem delu.

Cilj programa je popularizirati in spodbuditi splošno računalniško in digitalno pismenost med odraslimi, omogočiti vsem kar najbolje uporabljati osebni računalnik ter osnovne digitalne naprave moderne dobe (mobitel, bankomat, parkirni avtomati…), spoznati prednosti njihove uporabe ter ponuditi osnovno računalniško/informacijsko usposabljanje, ki bo omogočilo aktivno vlogo v informacijski družbi vsem, ne glede na starost ali doseženo izobrazbo.

Dvig ravni splošne računalniške in digitalne pismenosti odraslih, predvsem ranljivih ciljnih skupin (brezposelni, težje zaposljivi, nedokončana izobrazba, računalniško nepismeni, upokojenci, prestopniki in osebe s posebnimi potrebami). 

Kvalitativni cilji programa so:

  • spoznati osnovne komponente računalnika in razumeti nekatere osnovne pojme informacijske tehnologije (digitalna družba);
  • naučiti se uporabljati osnovne funkcije osebnega računalnika in operacijskega sistema;
  • naučiti se pisati, oblikovati in tiskati besedilo;
  • naučiti se upravljati z digitalnimi napravami (mobitel, bankomat, e-storitve, parkirni avtomat);
  • znati uporabljati glavne spletne storitve (predvsem e-uprava, Europass, uporabne storitve) in elektronsko pošto.
  •  

Program obsega 50 ur izobraževanja, razdeljena je na teoretični (predavanja) in praktični del (vaje), predviden je tudi obisk terena. V skupini je 12 udeležencev, program pa se bo izvajal 2 do 3 krat tedensko po 3 šolske ure na sedežu zavoda.

IZVEDBA 2010 – 2013

V šolskem letu 2010/11 bomo izvedli izobraževanje 8 skupin udeležencev, v naslednjem šolskem letu (2011/2012) ponovno 8 skupin in v tretjem letu izobraževanja prav tako 8 skupin udeležencev.

Informacije:

Kontaktna oseba: Neža Bojnec Naterer, tel.: 234 11 12, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Maistrova ulica 5, Maribor

 

Izdelava strani | Piškotki