Predstavitev programa RPO

PREDSTAVITEV JAVNO VELJAVNEGA PROGRAMA

RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE 

Program Računalniška pismenost za odrasle (krajše RPO) je namenjen odraslim, ki računalnika še niso uporabljali in si želijo pridobiti temeljno znanje za delo z njim za potrebe poklicnega dela in vsakdanjega življenja.

Cilj programa je popularizirati in spodbuditi splošno računalniško pismenost med odraslimi, omogočiti vsem kar najbolje uporabljati osebni računalnik in spoznati prednosti njegove uporabe ter ponuditi osnovno računalniško usposabljanje, ki bo omogočilo aktivno vlogo v informacijski družbi vsem ne glede na starost ali doseženo izobrazbo.

Udeleženci v programu:

  • bodo spoznali osnovne komponente računalnika in razumeli nekatere osnovne pojme informacijske tehnologije;
  • se bodo naučili uporabljati osnovne funkcije osebnega računalnika in operacijskega sistema;
  • se bodo naučili organizirati in upravljati z nosilci podatkov in datotekami;
  • se bodo naučili pisati, oblikovati in tiskati besedilo;
  • se bodo naučili uporabljati glavne spletne storitve in elektronsko pošto.

Program obsega 60 ur izobraževanja, razdeljena je na teoretični (predavanja) in praktični del (vaje). V skupini je do 12 udeležencev, program pa se bo izvajal 2 do 3 krat tedensko po 3 šolske ure na sedežu zavoda. 

Ob zaključku programa je preverjanje znanja, ki poteka individualno, v obliki praktičnega preizkusa. Udeleženci, ki uspešno opravijo preverjanje znanja, pridobijo javno veljavno listino.

 

IZVEDBA 2010 – 2013

V šolskem letu 2010/11 bomo izvedli izobraževanje 8 skupin udeležencev, v naslednjem šolskem letu (2011/2012) ponovno 8 skupin in v tretjem letu izobraževanja prav tako 8 skupin udeležencev.

Informacije:

Kontaktna oseba: Neža Bojnec Naterer, tel.: 234 11 12, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Maistrova ulica 5, Maribor

 

Izdelava strani | Piškotki